1. Juster ned innetemperaturen
Å redusere innetemperaturen er det beste du kan gjøre for å spare strøm. Normal innetemperatur er 20-22 grader, men lavere i enkelte rom (gang/entre, vaskerom, soverom som ikke benyttes til annet).


2. Skru ned eller helt av ovner og lys i rom som ikke benyttes
Har du rom som ikke er i bruk, eller liker du å ha det kaldt på soverommene? Slå av varmen og hold døren lukket til de kalde rommene. Husk å skru ned varmen når du er bortreist.


3. Luft raskt og effektivt (helt åpne vinduer) i stedet for å ha vinduet kontinuerlig på gløtt
Selv om det er kaldt ute er det ingen grunn til å droppe utluftingen. God lufting er bra for inneklima. Mange løser luftingen ved å ha et vindu åpent på gløtt over lengre tid. Men da slippes det også ut mye varme. Å lufte raskt og effektivt er det beste. Åpne vinduet eller terrassedøren på vidt gap i 2-3 minutter, så har du fått skiftet ut det meste av luften.


4. Legg tetningslister i vindu og dører
Montering av tetningslister på dører og vinduer er en kjapp og enkel metode for å holde kulda ute av huset. Hvis du er usikker på hvor det trekker kald luft, sjekk trekk med et tent stearinlys.


5. Bruk mindre varmtvann
Ta en dusj i stedet for et bad i badekaret, og dusj kortere enn du pleier. Vurder å gå til anskaffelse av et vannbesparende sparedusjhode. Dette er bra for miljøet og for egen lommebok!


6. Lys i bodareal
Husk å skru av lys på vei ut av boden i fellesarealet.