Eiendomsskatt 2017

Det er eiendomsskatt i Oslo. For borettslag er det styret som mottar informasjon om utskrevet eiendomsskatt, og styret har ansvaret for å fordele eventuell skatt på den enkelte andelseier.

Styret har mottatt eiendomsskattesedler for 2017. Utskrevet eiendomsskatt for borettslagets adresser er kr 0.

Styret oppfordrer til å melde sin interesse til valgkomiteen

Valgkomiteen trenger flere kandidater til styrevervene som er på valg i år. For å melde din interesse eller stille spørsmål om vervene, send en e-post til valgkomiteen: schouterrassenvalg@gmail.com.

Anne Karine Sandberg i valgkomiteen treffes også på tlf. 932 10 254.

Valgkomiteen inviterer til en uformell prat om styreverv

onsdag 19. april kl. 18–19 på «Pøbberiet» i Trondheimsveien J

Generalforsamling 2017

Styret minner om ordinær generalforsamling i Sinsen kirke

tirsdag 2. mai kl. 18. Innkalling vil bli distribuert etter påske.

Brannvernkontroll i leilighetene

Aktiv Brannvern har utført kontroller og levert nye brannslukkingsapparater og røykvarslere til leilighetene. Styret anmoder de som ikke har hatt besøk av Aktiv Brannvern om å kontakte styret for utlevering av nytt brannvernutstyr.

Rørfornying av bunnledninger

TT-Teknikk fullførte arbeidene med blokka 2–14 i februar. Uforutsette forhold gjorde at noen oppganger ble uten vann et par dager lengre enn planlagt. Styret takker alle beboere for tålmodigheten.

Arbeidsplan for de øvrige blokkene er som følger:

  Vann og avløp er stengt (unntatt i helgen):

Nr. 16, 18, 20

Uke 22 og 23  (29. mai – 9. juni)

Nr. 22, 24, 26, 28

Uke 24 og 25  (12. juni – 23. juni)

Nr. 1, 3, 5

Uke 26 og 27  (26. juni – 7. juli)

Nr. 7, 9, 11

Uke 31 og 32  (31. juli – 11. august)

Nr. 13, 15, 17

Uke 33 og 34  (14. august – 25. august)

Nr. 19, 21, 23

Uke 35 og 36  (28. august – 8. september)

Bilder fra rørene før utbedring viser store hull hvor spillvann har rent ned i grunnen lenge.

Omlegging til fjernvarme

Regjeringen vil forby bruk av fossil olje til oppvarming av bygninger fra 2020. Schouterrassen borettslag har i dag sentralt fyringsanlegg hvor 50–60 % av energibehovet dekkes av elektrisitet og resterende av fossil fyringsolje. Fyringsoljen kan erstattes av bioolje. Prisen på bioolje er for tiden høyere enn prisen borettslaget kan oppnå på fossil fyringsolje, og prisutviklingen er usikker.

Hafslund Varme har gitt borettslaget tilbud på kostnadsfri tilknytning til fjernvarmenettet. Tidligere har beregnede kostnader for borettslaget (anleggsbidrag og tilknytningsavgift) ligget på rundt 1 million kr. Hafslund Varme vil stå for alle anleggskostnader frem til ferdig installert kundesentral, og borettslaget må dekke arbeider fra kundesentral til vårt røropplegg, samt fjerning/rens av oljefyringsanlegg, beregnet til totalt ca. 275 000 kr. Oslo kommune gir tilskudd på inntil 50 % av kostnadene for omlegging til fjernvarme.

Fyringsutgiftene er forventet å bli tilnærmet like eller noe lavere enn de er i dag. I tillegg vil det være besparelser på vedlikehold av fyringsanlegget.

Det finnes andre oljefrie oppvarmingsløsninger som over tid kan gi større besparelser, men som krever betydelige investeringer. Styret har derfor valgt en omlegging til fjernvarme for å tilfredsstille nye lovkrav, uten å øke borettslagets fyringsutgifter, og uten behov for større investeringer.

Hold fellesarealene ryddige

Styret minner igjen om at det ikke er tillatt å hensette private eiendeler i fellesareal eller i søppelrom utenfor søppelcontainere. I fellesareal er det ikke tillatt å hensette annet enn sykler i sykkelbodene og barnevogner ved postkassene. Trappeløp og fellesareal er rømningsveier og må holdes ryddige. Det er ikke tillatt å sette sko i oppgangen.

For borettslaget er det kostbart å fjerne hensatte eiendeler. Privatpersoner kan levere eget avfall gratis på avfallsmottak. Styret vil belaste den enkelte som hensetter private eiendeler med kostnaden dette medfører for borettslaget.

Styret ønsker alle beboere en fin vår! 🌼