Styret oppfordrer til å melde sin interesse til valgkomiteen

Valgkomiteen søker fortsatt kandidater til styrevervene som er på valg i år. For å melde din interesse eller stille spørsmål om vervene, send en e-post til valgkomiteen: schouterrassenvalg@gmail.com.

Valgkomiteen inviterer også til en uformell prat om styreverv

torsdag 26. april kl. 18 på «Ti’ Punch» i Trondheimsveien.

Generalforsamling 2018

Styret minner om at ordinær generalforsamling avholdes i Sinsen kirke tirsdag 15. mai kl. 18. Innkalling vil bli distribuert to–tre uker før generalforsamlingsdatoen.

Dugnad

Det blir dugnad i borettslaget mandag 7. mai fra kl. 17. Vi skal rydde fellesarealer, og rake og rydde så det blir trivelig foran og bak blokkene.

Oppmøte utenfor styrerommet ved nr. 13. Det blir enkel servering med pølser, brus og kaffe.

Det blir også en gjennomgang i alle sykkelboder for å fjerne forlatte sykler. Tidligere i år ble alle sykler merket med en gul merkelapp. Sykler som fortsatt har denne merkelappen på ved dugnaden blir fjernet og kastet.

Eiendomsskatt 2018

Det er eiendomsskatt i Oslo. For borettslag er det styret som mottar informasjon om utskrevet eiendomsskatt, og styret har ansvaret for å fordele eventuell skatt på den enkelte andelseier.

Styret har mottatt eiendomsskattesedler for 2018. Utskrevet eiendomsskatt for borettslagets adresser er kr 0.

Hensetting i fellesarealer og søppelrom

Det er et gjentagende problem at enkelte beboere setter igjen eiendeler og større avfall i kjellerganger og søppelrom.

I søppelrommene er det kun tillatt å kaste husholdningsavfall i poser med dobbel knute samt papp og papir. Alt annet avfall blir ikke fjernet av renovasjonsetaten, og kan føre til at søppel ikke blir tømt i det hele tatt.

Av hensyn til orden og brannsikkerhet skal det aldri hensettes eiendeler eller byggeavfall i fellesarealer. Det er ikke tillatt å sette sko eller andre eiendeler i trappeoppgangen. Hensatte eiendeler blir fjernet og kastet uten varsel.

Styret bestiller container for at beboere kan kvitte seg med ting minst en gang i året. Neste gang det blir satt ut container blir i september.

Vi oppfordrer alle som bor her om å respektere ordensreglene og ikke overlate avfallet sitt til fellesskapet.

Uteområder og dyrehold

Etter en lang vinter er våren endelig her. Styret vil oppfordre alle hundeeiere om å plukke opp og kaste avføring fra sine hunder, og oppfordre andre som lufter hunder på våre områder om å gjøre det samme. Vi ser også at noen legger ut mat til dyr ved inngangspartiene og i hekkene. Dette tiltrekker seg rotter og andre skadedyr og er ikke tillatt.

Beboere som røyker på balkongen oppfordres til å bruke askebeger. Under noen balkonger ligger det mange sneiper og det er ikke et hyggelig syn.

Lån til rehabilitering av røranlegg og våtrom

Borettslaget har fått innvilget lån i Handelsbanken til rehabilitering av røranlegg og våtrom. I tråd med vedtak fra generalforsamlingen har lånet en ramme på kr 83 880 000 og løpetid på 30 år. Lånet har flytende rente, for tiden 1,8 % nominelt. Det vil være avdragsfrihet på lånet inntil alle bad er ferdigstilt for å minske belastningen av renter og avdrag på felleskostnadene før alle leiligheter har fått nye bad og rør.

Lånet for eksisterende fellesgjeld (ca. 50 mill. kr) har en fastrenteavtale som utløper i juli 2018. Restgjelden vil da bli flyttet til Handelsbanken og få flytende rente. Når prosjektet er ferdig vil det bli innført ordning for individuell nedbetaling på hele fellesgjelden.

Mer informasjon om prosjektet for røranlegg og bad blir sendt ut fra vår prosjektleder i Norconsult om ikke lenge.

Styret ønsker alle beboere en fortsatt fin vår!