Eiendomsskatt i Oslo

Styret har mottatt eiendomsskatteseddel for borettslagets adresser fra Oslo kommune. Beregnet eiendomsskatt for borettslagets adresser for 2016 er kr 0.

Tilstandsvurdering av rør og baderom

Styret fikk i sommer utført tilstandsvurdering av avløpsrør og bunnledninger ved gjennomlysing/filming. Tilstandsvurderingen ble utført av TT-Teknikk, som spesialiserer seg på rørfornying som ikke krever inngrep i bygningsmassen. TT-teknikk anbefaler at avløpsrør og bunnledninger utbedres. Rapporten kan ses på nettsiden eller ved henvendelse til styret. Styret vil også få utført en uavhengig tilstandsvurdering av teknisk avdeling i USBL. Går man videre fra tilstandsvurderingen, vil en forprosjektutredning av røranlegg og våtrom være neste skritt, der en både ser på en full våtromsfornying og også enklere alternativer med fornying av avløpsrør og muligheter for skifte av vannrør uten skadelige inngrep i våtrommene.

TT-Teknikk - Rapport fra filming av avløpsrør (336 KB)

Vedrørende grilling på balkonger og mindretallsvern

På generalforsamling i mai ble saker vedrørende grilling på balkonger vedtatt utsatt. Styret skulle undersøke om det er i strid med vedtektenes bestemmelser om mindretallsvern å tillate grilling på balkonger. Styret har fått en vurdering av dette fra advokatkontoret hos USBL. Vi viser her til utdrag fra vurderingen:

[…]Den viktigste siden ved bestemmelsen er at den setter forbud mot usaklig forskjellsbehandling.[…]

I det «praktiske liv» er det imidlertid sånn at det noen ganger ikke kan unngås at det treffes vedtak på generalforsamlingen som gir fordeler for noen andelseiere og ulemper for andre, og som vil kunne innebære forskjellsbehandling.

Slik forskjellsbehandling vil derfor være tillatt dersom den er saklig begrunnet.[…]

At noen andelseiere ikke har balkong som de kan grille på, samt færre luftemuligheter når de andelseierne med balkong griller på denne, er (også) praktiske konsekvenser av disse leilighetenes beliggenhet og utforming, og ikke en diskriminering/usaklig forskjellsbehandling av en gruppe andelseiere.[…]

Det vil etter vårt skjønn ikke være i strid brl. § 7-13, om «misbruk av mynde» å tillate de andelseiere som har balkong å grille på denne.

Hele notatet kan ses på nettsiden eller ved henvendelse til styret.

Notat vedrørende grilling på balkonger og mindretallsvern (93,9 KB)