Rør- og våtromsprosjektet

Foreløpig fremdriftsplan for arbeidene i leilighetene er slått opp i alle oppganger og tilgjengelig på nettsiden. Alle andelseiere får nærmere informasjon om datoer for beboermøte, førbefaring og bestillingsmøte når det nærmer seg oppstart i deres oppgang. Ny felles informasjon fra prosjektet kommer i september.

Fyring i borettslaget

Høsten er på vei og sentralvarmen blir satt i gang etter hvert som det blir kaldere i været. Styret får en del henvendelser om fyring; Noen synes sentralvarmen settes på for sent, noen synes det ikke fyres varmt nok, og noen sliter med å regulere temperaturen i sin leilighet.

Styrets hensikt er ikke at vi skal fryse for å spare penger, men å finne et fornuftig nivå for fyring der vi både tar hensyn til komfort og økonomi. Etter en lang og kald vinter ligger fyringskostnadene hittil i år ca. 400 000 kr over normalen de siste årene. Det er ventet fortsatt høye priser på strøm og fjernvarme utover høsten.

Anbefalt innetemperatur i fyringssesongen for best mulig luftkvalitet og helse er 20–22 grader. Styret bruker dette som en rettesnor i tilpasningen av fyringskurven. Fyringskurven bestemmer temperaturen på vannet i radiatorene, og denne er styrt av utetemperaturen, ikke av temperaturen inne i leilighetene. Det er en utfordring å få lik temperatur i alle leilighetene, og med manuelle ventiler på radiatorene er det ikke lett å regulere temperaturen i egen leilighet. Styret vil i høst utrede montering av termostatventiler på alle radiatorer i leilighetene. Vi vil også prøve ut nattsenking av varmen på radiatorene i tidsrommet kl. 12–06, for å vurdere om dette kan redusere fyringskostnadene uten å gå på bekostning av god bokomfort.

Skjeggkre

Skjeggkre er et insekt som sprer seg i rekordfart i norske hjem. De kan bli 15–19 mm lange og lever i opptil 7 år. Det finnes ingen god måte å bekjempe skjeggkre på, og de er nærmest umulig å bli kvitt.  Skjeggkre er ikke farlige og gjør normalt liten skade, men de kan oppleves som ubehagelige å ha i hus. Det finnes dommer i eierskiftesaker der kjøper har fått prisavslag for bekjempelse og verditap, fordi selger ikke har opplyst om at boligen var invadert av skjeggkre.

Skjeggkre sprer seg i mange slags varer, i postpakker, i pappemballasje på for eksempel møbler, og de kan følge med i feriekofferten. For å redusere faren for å få skjeggkre inn i leiligheten kan du pakke opp produkter ute, sjekke pakker og brev for insekter, vaske klær som har vært med på reise, og støvsuge kofferter og bagger.

Vi oppfordrer alle som oppdager skjeggkre i sin leilighet om å melde fra til styret umiddelbart. Borettslaget har forsikring med skadedyrbekjempelse, og ved angrep i flere leiligheter er det nødvendig med koordinerte tiltak for å få effektiv bekjempelse.

Refinansiering av fellesgjeld

Fastrenteavtalen borettslaget hadde i Nordea utløp i juli. Restgjelden på ca. 50 mill. kr er nå flyttet til Handelsbanken. Det nye lånet har flytende rente, for tiden 1,8 % nominelt. Når prosjektet for rør og våtrom er ferdig vil dette lånet slås sammen med lånet til prosjektet og det blir innført ordning for individuell nedbetaling på hele fellesgjelden.

«Åpen leilighetsdag»

I løpet av høsten har styret planer om å arrangere en «åpen leilighetsdag», som gir anledning til å både vise frem egen leilighet for gode naboer og se andres leiligheter for å få tips til smarte løsninger. Dersom du har lurt på hvordan det blir om du flytter kjøkkenet, hvordan original mursteinsvegg ser ut eller hvordan man får en optimal plassbygd sofa på balkongen, er dette dagen for deg.

Arrangementet er naturligvis valgfritt å være med på. Rent praktisk gjennomføres det ved at man melder seg på i forkant, deles inn i puljer, og deretter har et bestemt tidspunkt man må være hjemme for å ta imot besøk i egen leilighet og et bestemt tidspunkt man kan besøke andre. Alle deltakere får en oversikt over andre deltakere og leiligheter de kan besøke. Arrangementet blir trolig en søndag, og forhåpentligvis både sosialt og nyttig. Styret vil komme tilbake med mer informasjon i form av oppslag i oppgangene og på nett.

Styret i Schouterrassen borettslag