Generalforsamling

Årets generalforsamling vil bli avholdt tirsdag 15. mai kl. 18.00 i Sinsen kirke. Fristen for å melde inn forslag til behandling på generalforsamlingen er 15. mars 2018. Alle innmeldte saker må leveres skriftlig og signert til styret i styrets postkasse på endeveggen ved Schouterrassen 13.

På generalforsamlingen i år står to styremedlemmer og tre varamedlemmer på valg. Dersom du er interessert i å gjøre en innsats for borettslaget, kan du sende en e-post til valgkomiteen på schouterrassenvalg@gmail.com.

Styret har ny e-postadresse: styret@schouterrassenborettslag.no

Du kan sende e-post til styret på denne adressen, eller ved å bruke kontaktskjemaet på schouterrassenborettslag.no

SMS-tjeneste for meldinger til vaktmester

Det er opprettet et eget kodeord på borettslagets SMS-tjeneste for beskjeder til vaktmester. Styret oppfordrer beboere til å bruke tjenesten for å melde fra om enkle vedlikeholdsbehov, for eksempel lyspærer som er gått og dører/låser som trenger tilsyn. Send SMS til 2401 med kodeord SCHOUTERRASSEN VAKTMESTER etterfulgt av din melding.

F.eks: «SCHOUTERRASSEN VAKTMESTER Lyspære gått i oppgang 12 3. et.»

El-sjekk i leiligheter

Som andelseier er du ansvarlig for at det elektriske anlegget i sikringsskapet og leiligheten er i forsvarlig stand, fra og med første hovedsikring/ inntakssikring i sikringsskap. Anlegget bør kontrolleres av elektriker med jevne mellomrom. Kontakt også elektriker dersom du opplever at sikringer ofte går, jordfeilbryter ofte slår ut, blinkende eller flimrende lys, enhver antydning til at det lukter brent, kontakter som er brune/svidde, eller lys, stikkontakter eller annet ikke virker.

Borettslaget har avtale med EDA Elektro Data om kontroll av el-anlegg. EDA har fastpris 2500 kr på el-kontroll av leiligheter i Schouterrassen borettslag. Kontakt EDA på www.eda.no eller tlf. 22 79 59 00 for å gjøre avtale om el-sjekk.

Vektertjeneste

I løpet av de siste månedene har styret fått flere henvendelser fra beboere om uønsket aktivitet og at uvedkommende oppholder seg på borettslagets område. Styret har derfor inngått avtale om vekterutrykning med Toma Security. Hvis du opplever uønsket aktivitet fra uvedkommende på borettslagets område kan du tilkalle vekter på døgnåpen tlf. 22 20 70 00. Vektertjenesten skal kun benyttes til dette.

Mekanisk avtrekk

I tillegg til vedlikehold av røranlegg og bad vedtok generalforsamlingen 25/4-17 å installere mekaniske avtrekksvifter på ventilasjonskanaler på tak. Løsning for mekanisk avtrekk var ikke nøye utredet som en del av forprosjektet. Styret og Norconsult har utredet dette nærmere i løpet av tilbudsrunden. Det er flere utfordringer med etablering av mekanisk avtrekk, blant annet å sikre tilstrekkelig til-luft, økt trekk og vindsus som noen kan oppleve plagsomt og som kan gi økte fyringskostnader, og det er knyttet usikkerhet til hvor godt løsningen vil fungere. I tillegg er det ikke praktisk mulig å installere et ventilasjonsanlegg som tilfredsstiller dagens forskriftskrav.

Det er uproblematisk å installere mekanisk avtrekk på et senere tidspunkt uavhengig av rør- og våtromsprosjektet. Det eneste som da må utføres i leilighetene er skifte av lufteventil i bad. I dag opplever mange beboere at deres avtrekk fungerer godt, mens mange andre opplever at det fungerer dårlig. Som en del av prosjektet for røranlegg og bad skal uansett ventilasjonskanalene renses og eksisterende ventiler for til-luft og avtrekk åpnes og renses. I mange bad er himlingen senket uten at ny ventil er koblet til ventilasjonskanalen. Dette blir rettet som en del av prosjektet. Når prosjektet er gjennomført vil dagens naturlige avtrekk dermed få tilbake sin opprinnelige effekt i alle leiligheter.

Styret anbefaler at installasjon av mekanisk avtrekk utsettes inntil videre. På den måten kan vi først erfare om det naturlige avtrekket er tilfredsstillende, og vi får redusert kompleksiteten og kostnaden i prosjektet for røranlegg og bad. Styret har ikke myndighet til å sette til side vedtak som er fattet i generalforsamlingen. Styret foreslår at en formell omgjøring av vedtaket om mekanisk avtrekk behandles på ordinær generalforsamling i mai 2018.

Radiatorene er vannfylte – unngå vannskader!

Styret minner om at det må sirkulere varme i radiatorene når man lufter i minusgrader. Det vil si at ventilen på radiatoren må være åpen. Manglende varme kan føre til frostskader i radiatoren med påfølgende vannskader.

Fremdriftsplan for arbeid med røranlegg og våtrom

Styret har fått mange henvendelser om fremdriftsplanen for arbeidet med røranlegg og våtrom. Informasjon om rekkefølge på oppgangene og detaljert fremdriftsplan for første blokk vil bli sendt ut til alle fra prosjektleder i løpet av uke 6.