Radiatorer og kulde  

Det er meldt svært lave temperaturer de neste dagene. Styret minner om at radiatorene er vannfylte, og at radiatoren må stå på når du lufter om vinteren.  

Hvis det ikke sirkulerer varmt vann i radiatoren kan vannet i radiatoren fryse og forårsake skade på radiatoren som igjen kan føre til store vannskader. Når det er ekstra kaldt anbefaler vi korte intervaller med lufting, og at vinduene holdes lukket om natten. 

 

Strømsparetips 

Når det kaldt ute er vi nødt til å bruke mye strøm for å holde det varmt innendørs. Strømprisene er høye, og styret oppfordrer beboerne til å spare der det er mulig. Her er seks sparetips for å unngå "sløsefellene": 

 

 1. Juster ned innetemperaturen
  Å redusere innetemperaturen er det beste du kan gjøre for å spare strøm. Normal innetemperatur er 20-22 grader, men lavere i enkelte rom (gang/entre, vaskerom, soverom som ikke benyttes til annet). 

 

 1. Skru ned ovner og lys i rom som ikke benyttes
  Har du rom som ikke er i bruk anbefaler vi å skru ned varmen og å holde dørene lukket. Husk også å skru ned varmen når du er bortreist, men ved ekstreme utetemperaturer er det viktig at det sirkulerer noe varme i radiatorene. 

 

 1. Luft raskt og effektivt (helt åpne vinduer) i stedet for å ha vinduet kontinuerlig på gløtt
  Luft raskt og effektivt på de kaldeste dagene. Åpne vinduet eller terrassedøren på vidt gap i 2-3 minutter, så har du fått skiftet ut det meste av luften. 

 

 1. Legg tetningslister i vindu og dører
  Montering av tetningslister på dører og vinduer er en kjapp og enkel metode for å holde kulda ute av huset. Hvis du er usikker på hvor det trekker kald luft, sjekk trekk med et tent stearinlys. 

 

 1. Bruk mindre varmtvann
  Ikke sløs med vannet når du dusjer, og vurder om du kan gå til anskaffelse av et vannbesparende sparedusjhode. 

 

 1. Lys i bodareal
  Husk å skru av lys på vei ut av boden i fellesarealet.