Avholdt generalforsamling 25. mai 2016

Det ble avholdt generalforsamling den 25. mai 2016. På generalforsamlingen ble årsregnskapet godkjent, og det ble valgt nye medlemmer til styret. Alle andelseiere har fått utdelt protokollen.

Følgende avsnitt ble vedtatt tatt inn i husordensreglenes bestemmelser om ro og orden: Ved støyende oppussingsarbeider skal det henges opp nabovarsel i oppgangen med navn, telefonnummer og angivelse av leilighet. Støyende arbeider er ikke tillatt på helligdager, jf. Lov om helligdagsfred. Med helligdager forstås dager som angitt i loven, herunder søndager.

Saker vedrørende grilling på balkonger ble vedtatt utsatt av generalforsamlingen. Styret skal undersøke om det er i strid med vedtektenes bestemmelser om mindretallsvern å tillate grilling på balkonger.

Sommer

Sommeren har kommet og innbyr til bruk av balkonger og utearealer. Husk at det er lytt mellom leilighetene. Ta hensyn til naboene når balkongdøren står åpen eller du oppholder deg på balkongen. Styret må også be om at de som røyker bruker askebeger til sneiper. Under mange balkonger og utenfor mange inngangsdører ligger det til stadighet mange sigarettsneiper som ikke er et vakkert skue. Ta hensyn til våre omgivelser og bruk askebeger.

Griller du på fellesarealene må du være sikker på at grillen er forsvarlig slukket. Det er høy risiko for røykutvikling og brann hvis du kaster engangsgriller eller grillkull som ikke er forsvarlig slukket i søppeldunkene eller søppelrommene. I tillegg oppfordrer styret til at du ikke lar grillen stå direkte på gresset på grøntområdene.

Balkongkasser

Styret oppfordrer alle beboere til å vaske utsiden av balkongkassene sine. Samtidig minner styret om at det ikke skal legges jord direkte i de fastmonterte stålkassene da dette kan føre til at de ruster i stykker.

Rømningsveier

Styret minner om at balkongene er rømningsveier, og derfor må ikke balkongene benyttes til å lagre skrot og avfall. Rømningsveier er enten over skilleveggene i 1. til 4. etasje eller gjennom rømningsluker i 5. etasje. Rømningsveier for endeleilighetene og leiligheter uten balkong er gjennom det lille vinduet og ut på balkongen til naboen. Det skal ikke hensettes noen gjenstander inntil skillevegger. Likeledes må heller ikke det lille rømningsvindu til naboleilighetens balkong være sperret. Balkonger på endeveggene er også rømningsveier.

Spørsmål om rehabilitering av baderom og avløpsrør
Etter generalforsamlingen kom det spørsmål til styret om planer for eventuell felles rehabilitering av bad og rør. Det har så langt vært svært få problemer med bad og avløp i borettslaget, men på grunn av alder på avløpsrør og bad har styret startet en kartlegging av tilstanden og eventuelle tiltak. Styret vil få utført en tilstandsvurdering av avløpsrør og bunnledninger i sommer, og kommer tilbake med mer informasjon.

Styret ønsker alle en god sommer! ☀