Budsjett 2017

Styret har behandlet budsjettet for 2017. Med bakgrunn i den generelle prisstigningen og planlagte større vedlikeholdsarbeider har styret vedtatt et budsjett for 2017 som innebærer en generell økning av felleskostnadene på 5 % fra 1. januar 2017. Husleien for leiligheten borettslaget leier ut økes tilsvarende.

Borettslaget har og skal fortsette å ha en sunn økonomi. Derfor er det viktig å tilpasse inntekter og utgifter og samtidig opprettholde en reserve som kan benyttes hvis noe akutt skulle dukke opp.

Rørfornying av bunnledninger

Med bakgrunn i tilstandsvurdering, levetidsbetraktninger og driftserfaring har styret vedtatt at bunnledninger for avløp skal utbedres i 2017. Med bunnledninger menes de horisontale avløpsledningene som går under bygningene og frem til det kommunale avløpsnettet. I tillegg vil alle vertikale avløpsrør i kjelleretasjene skiftes ut. TT-Teknikk er valgt som leverandør av rørfornying av bunnledninger. Når rørfornying utføres vil vann og avløp være stengt av. For deg som beboer betyr dette at du vil være helt uten vann i to uker mens arbeidene pågår der du bor. Du vil ikke kunne tappe eller helle ut vann, og vil ikke kunne bruke dusj eller WC. Fellesvaskeri vil også være stengt. Det vil bli plassert toaletter i brakke utenfor blokkene. Styret har forståelse for at dette vil være til stor ulempe for deg som beboer, men det er dessverre ingen vei utenom. Det vil bli informert i god tid i forveien om når arbeidene utføres der du bor.

Rørfornying av alle bunnledninger har en kostnad på ca. 4 mill. kr, og vil dekkes uten låneopptak. Dette vil medføre en reduksjon i borettslagets disponible midler. Ved utgangen av 2016 er det beregnet at borettslaget har ca. 9 mill. kr i disponible midler, som utgjør ca. 28 500 kr per andel. For 2017 er det budsjettert med en nedgang i disponible midler på ca. 3,25 mill. kr, og borettslaget vil ved årsslutt i 2017 ha ca. 18 000 kr i disponible midler per andel. Borettslagets forretningsfører Usbl anbefaler at vi har minimum 15 000 kr i disponible midler per andel. Den vedtatte økningen i felleskostnadene bidrar til at vi holder oss godt innenfor denne anbefalingen.

Arbeidet starter i blokka 2–14 i januar 2017. Styret inviterer alle beboere i blokka 2–14 til informasjonsmøte om rørfornying i Sinsen kirke tirsdag 29. november kl. 18.00.

På møtet vil TT-Teknikk og styret informere om arbeidene som skal utføres, og hvordan dette påvirker deg som beboer. Samme type møte vil holdes for de andre blokkene når arbeidsstart for disse nærmer seg.

Radiatorene er vannfylte – unngå vannskader!

Styret minner om at det må sirkulere varme i radiatorene når man lufter i minusgrader. Det vil si at radiatoren må stå på. Manglende varme kan føre til frostskader i radiatoren med påfølgende vannskader.

Julegran vil bli satt opp som tidligere år

Styret ønsker alle beboere en god jul og et godt nytt år!