Budsjett 2018

Usbl er borettslagets forretningsfører og håndterer innkreving av felleskostnader. Fra 2018 vil Usbl splitte felleskostnadene på driftskostnader og kapitalkostnader for å synliggjøre fordelingen av disse. Kapitalkostnader omfatter renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Din innbetalingsgiro vil også vise hva som går til betjening av avdrag og renter knyttet til din andel fellesgjeld. Økning i felleskostnader innebærer dermed fra 2018 økning i andelen av felleskostnader som går til drift.

Styret har behandlet budsjettet for 2018. Med bakgrunn i den generelle prisstigningen og planlagte vedlikeholdsarbeider har styret vedtatt et budsjett for 2018 som innebærer en generell økning av felleskostnadene (driftskostnader) med 3 % fra 1. januar 2018. Dette utgjør en økning på de totale innkrevde felleskostnadene (drift- og kapitalkostnader) på ca. 1,7 %. Nye giroer sendes ut fra Usbl så snart disse foreligger. Dersom du har avtalegiro med beløpsgrense, må du selv endre dette i din nettbank, eventuelt ta kontakt med banken din for å få endret denne.

Borettslaget har og skal fortsette å ha en sunn økonomi. Derfor er det viktig å tilpasse inntekter og utgifter og samtidig opprettholde en reserve som kan benyttes hvis noe akutt skulle dukke opp.

Merk at et stort prosjekt for utskifting av røranlegg og rehabilitering av våtrom er vedtatt og vil starte i 2018. Etter hvert som prosjektet løper vil det bli gjort låneopptak som vil føre til økninger i kapitalkostnadene.

Radiatorene er vannfylte – unngå vannskader!

Styret minner om at det må sirkulere varme i radiatorene når man lufter i minusgrader. Det vil si at ventilen på radiatoren må være åpen. Manglende varme kan føre til frostskader i radiatoren med påfølgende vannskader.

Beboernes Facebook-gruppe

Visste du at beboerne i Schouterrassen borettslag har en egen Facebook-gruppe? Søk etter «Schouterrassen borettslag» på Facebook. Gruppen brukes flittig for spørsmål, diskusjon, kjøp/salg og utlån av ting og tang.

Merk at gruppen er styrt av beboerne og at styret ikke legger ut informasjon på Facebook. Styret bruker infoskriv, oppslag i oppgangene og nettsiden for å dele informasjon med beboerne. Spørsmål og beskjeder til styret eller vaktmester mottas på e-post styret.schouterrassen@borettslag.net eller i postkassen på endeveggen ved nr. 13.

Husk også på at ikke alle dine naboer er med i Facebook-gruppen. Nabovarsel om fest, støyende arbeider etc. skal alltid settes opp på korktavle i oppgangen.

Rørfornying av bunnledninger er fullført

I september fullførte TT-Teknikk arbeidet med rørfornying av bunnledninger som har pågått siden januar. I tillegg er rørstammer med stakerør skiftet i kjelleretasjene. Bunnledningene er de horisontale avløpsledningene som går fra kjellergulvet, ned under bygningene og ut til kommunal hovedledning. Flere steder var det store hull i rørene. Styret er fornøyd med at dette viktige vedlikeholdet er gjennomført. Arbeidet hadde en totalkostnad på ca. 4 millioner kr.

Vi har samlet inn noen gjenglemte klær og håndklær fra WC/dusj-brakken. Ta kontakt hvis du savner noe.

Tilkobling til fjernvarme og skifte av el-kjel

Borettslaget ble tilkoblet fjernvarme i september. Fjernvarme produseres i store varmeanlegg og transporteres som varmtvann i et rørnett frem til kundene. Fjernvarmen erstatter bruken av oljefyr i borettslaget og oljeanlegget er nå sanert. Borettslaget fikk innvilget enøkstøtte fra Oslo kommune til tiltaket, og kostnaden for borettslaget blir på ca. 150 000 kr. Styret valgte å beholde el-kjelen som dekker ca. halve varmebehovet. I tillegg er el-kjelen en reserveløsning ved planlagte eller ikke-planlagte utfall av fjernvarmen. Mot at Fortum (tidligere Hafslund Varme) dermed får redusert sin leveranse av fjernvarme til oss betaler borettslaget en engangsavgift på 307 000 kr. Borettslaget vil normalt oppnå lavere strømpris enn fjernvarmepris, og avgiften er beregnet tjent inn i løpet av 2–4 år.

El-kjelen i fyringsanlegget vårt har mot slutten av sommeren vært ustabil, og en tilstandsvurdering viser at kjelen har store rustskader og behov for svært kostbar service for å opprettholde normal funksjon. Styret har derfor gått til innkjøp av ny el-kjele som monteres i disse dager. Ny el-kjele med montering har en kostnad på 220 000 kr.

Velkommen til julegrantenning søndag 3. desember kl. 16, foran Schouterrassen 2