Velkommen til julegrantenning - mandag 3. desember kl. 17, foran Schouterrassen 2

 

Budsjett for 2019

Styret har behandlet budsjettet for 2019. Totale felleskostnader deles i driftskostnader og kapitalkostnader. Kapitalkostnader omfatter renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innkrevde felleskostnader (driftskostnader) holdes uendret fra 1. januar 2019.

Borettslaget har hatt fastrente på eksisterende fellesgjeld. Fastrenteavtalen gikk ut i juli og fører til en reduksjon i rentekostnader på dette lånet. Samtidig tar borettslaget opp nytt lån til rehabilitering av røranlegg og bad som gir økte kostnader til renter og avdrag. I prosjektperioden har borettslaget avtalt avdragsfrihet på det nye lånet. Innkrevde kapitalkostnader justeres fra 1.1.2019 for å dekke renter og avdrag på gammel fellesgjeld og renter på nytt lån. Samlet blir det en liten reduksjon i innkrevde kapitalkostnader fra 1.1.2019. Med mindre renten øker mer enn forventet i 2019 vil innkrevde kapitalkostnader holdes uendret gjennom året.

Din innbetalingsgiro viser hva som går til betjening av driftskostnader og hva som går til avdrag og renter knyttet til din andel fellesgjeld.

Rømningsveier ved brann

Styret minner om viktigheten av å holde rømningsveier ryddige i tilfelle brann. Trappeoppganger er rømningsveier, og det er forbudt å hensette sko eller andre eiendeler i oppgangene.

Balkongene er rømningsveier. Kontroller at det er fri tilgang for å rømme over balkongskille eller gjennom rømningsluke i 5. etasje. Eiendeler må plasseres slik at nabo kan dytte ut rømningsluke fra innsiden. Endeleiligheter og midtleiligheter har rømning ut på naboens balkong via vindu. Kontroller at vinduet lar seg åpne.

Ta kontakt med styret eller vaktmester hvis du finner en rømningsvei som er helt eller delvis blokkert.

Radiatorene er vannfylte – unngå vannskader!

Styret minner om at det må sirkulere varme i radiatorene når man lufter i minusgrader. Det vil si at ventilen på radiatoren må være åpen. Manglende varme kan føre til frostskader i radiatoren med påfølgende vannskader.

Rør- og våtromsprosjektet – har du gått glipp av noe?

Det har kommet ut mye informasjon i rør- og våtromsprosjektet, og styret opplever at ikke alle finner igjen den informasjonen som er delt ut, eller er usikre på om de har gått glipp av møter eller viktige datoer. På nettsiden har vi samlet all skriftlig informasjon som er sendt ut, og gitt svar på noen vanlige spørsmål.

 

Styret i Schouterrassen borettslag